Århus Akademi (33 Of 117)

Naturvidenskabelig studieretning

Matematik A – Fysik B – Kemi B

Hvorfor vælge den naturvidenskabelige studieretning med matematik, fysik og kemi?

Dette er det tætteste, du kommer på en helgardering i forhold til at åbne muligheder for dine videre studier. Denne studieretning er specielt noget for dig, hvis du ønsker at kvalificere dig til en lang videregående uddannelse samtidig med, at du er interesseret i at arbejde teoretisk og eksperimentelt med naturvidenskab.

Med studieretningen åbner du dørene til over 300 forskellige videregående uddannelser især inden for naturvidenskab, miljø og ingeniørfagene. Denne studieretning er for dig, der drømmer om at blive læge, farmaceut eller ingeniør eller ønsker at læse fx biologi, molekylærbiologi, matematik, fysik, kemi eller nanoscience. Desuden giver studieretningen adgang til langt de fleste videregående uddannelser inden for fx samfundsvidenskab, sprog, kultur og kommunikation.

Fagene

I matematik arbejdes abstrakt og logisk, og du ser, hvordan sammenhænge i naturen og i din dagligdag kan beskrives matematisk. I fysik og kemi arbejder du med at forstå både den klassiske og den moderne naturvidenskab, og her anvender du mange matematiske værktøjer.

I fysik lærer du om alt fra det mindste til det største – dvs. fra atomer til Universet – bl.a. via emner som lys, lyd, radioaktivitet og energi.

Kemi tager udgangspunkt i grundstoffer og kemiske forbindelser, som kan lave forskellige reaktioner, og du lærer bl.a. om stoffer og reaktioner fra din hverdag.

Undervisningen tilrettelægges, således at teori og praksis forenes gennem det eksperimentelle arbejde.

Se hvilke videregående uddannelser dine valg af fag giver adgang til: Læs mere her

Du kan også se nuværende læreplan for fagene her.

Book rundvisning

Tilmeld dig en rundvisning

Få en rundvisning ved en studievejleder og lærer og få et førstehåndsindtryk af vores gymnasium. 

Book en rundvisning

Vi har stadig ledige pladser på både HF og STX på 2 år.

Du kan stadig søge om optagelse på optagelse.dk, og har du spørgsmål, hjælper vores studievejledere dig gerne med svar.

I skolens åbningstid kan studievejlederne kontaktes på
87 39 16 80.

I ferier eller weekender, kan du sende en mail på aastvl@aarhusakademi.dk og du vil blive kontaktet af en studievejleder snarest muligt.

Vi glæder os til at møde dig! 

Book rundvisning