Ordblind?

Ikke en hindring!

Tag en almindelig HF på 2 år - vi tager hensyn til dine behov i alle fag.

 

IMG 0499 (1) (1)
TV2OJ

Ordblinde på lige fod med andre

TV2 Østjylland var på besøg d.2/3 2023 for at høre om vores måde at støtte elever med ordblindhed i deres helt almindelige STX og HF-uddannelser. I indslaget medvirkede Emilia og Smilla, som begge er elever med ordblindhed, Christina vores læsevejleder og vores rektor Mette. 

Jyllands-Posten var også på besøg kort efter for at tale med bl.a. Tanja om at være elev med ordblindhed, men i en helt almindelig HF-klasse. 
Du kan læse interviewet her: Ordblinde har fundet sig tilpas på Århus Akademi (jyllands-posten.dk)

Århus Akademi (38 Of 117)

Ordblindhed er ikke en hindring for at gå på Århus Akademi.

Alle skolens lærere er vant til at tage hensyn til de elever, der anvender hjælpemidler til at læse eller skrive.

Hos en af skolens fire læsevejledere kan du få hjælp, hvis du har problemer med at læse eller skrive. Måske har du allerede fået konstateret ordblindhed, måske vil du gerne testes for ordblindhed eller måske har du andre vanskeligheder med at læse og/eller skrive. Det kan fx være hvis du læser langsomt eller har svært ved at strukturere en skriftlig opgave.

Alle elever der har en ordblindhedsdiagnose, har mulighed for støtte i form af:

- læse-skrive-programmer, der hjælper med oplæsning, stavning og ordforslag

- forlænget tid til eksamen

- særligt tilrettelagte SPS-forløb, der varetages enten af elevens læsevejleder eller en anden af skolens lærere.

Derudover tilbyder læsevejledningen altid støtteforløb i forbindelse med uddannelsens større opgaver som SSO og SRP.

Angiv meget gerne i din ansøgning, om du har ordblindhed, så vil du blive kontaktet af en læsevejleder enten inden sommerferien eller i den første uge af skoleåret, så vi er sikre på, at du kommer godt i gang.

Da elever med ordblindhed er en del vores helt almindelige klasser, kan du søge ind på Århus Akademi direkte fra både 9. og 10. klasse til HF. 

IMG 0522 (1)

Den rette støtte og hensyn

Hvordan er er det at gå i gymnasiet på Århus Akademi, når man er en elev med ordblindhed? Det har vi spurgt Hjalte og Tanja fra 2.hf om. 

Man lægger ikke mærke til, at vi er elever med ordblindhed i undervisningen – der er ingen forskel, når vi alle arbejder på computeren. Lærerne har altid materialet scannet ind i forvejen og tager højde for ordblindhed, når de giver feedback på skriftlige opgaver”, forklarer Tanja, HF elev på HF Samf.

”Det er fedt – det kører bare i det daglige! Jeg har styr på mine hjælpemidler, ved hvad jeg har brug for, og har jeg et problem, kan jeg få hjælp med det samme”, uddyber Hjalte, elev på HF Sundhed.

Til sommer bliver Tanja og Hjalte studenter fra Århus Akademi og de har et godt råd til andre unge med ordblindhed; ”Hvis man lægger arbejdet i det, kan man sagtens tage en HF på 2 år” konstaterer Tanja med et smil, imens Hjalte tilføjer ”Hvis man vil, kan man tage alle uddannelser med den støtte”.

Vi hjælper dig gerne med de spørgsmål du måtte have som kommende elev; Om læsevejledning, matematikvejledning og/eller ordblindhed.

Vores dygtige studievejledere står klar på telefon 8739 1680 og mail aastvl@aarhusakademi.dk hver skoledag fra 9.30-14.00.

Skolens læsevejledere

BB
Bianca Bøg Larsen (BB)
Underviser
Dansk, Engelsk, Læsevejledning
CJ
Christina Rahbek Jensen (CJ)
Underviser
Dansk, Engelsk, Læsevejledning
JB
Julie Boe Sørensen (JB)
Underviser
Dansk, Engelsk, Læsevejledning
RS
Rasmus Peder Sørensen (RS)
Underviser
Dansk, Historie, K og S faggruppe, Læsevejledning
Bliv Elev 2
Bliv Elev

Bliv en del af Århus Akademi

Uanset om du vælger HF eller STX på 2 år, bliver du en del af en skole med fokus på din uddannelse og fremtidsmuligheder og et stærkt socialt miljø.

Vi hjælper dig gerne med de spørgsmål du måtte have om HF, STX på 2 år, livet på skolen, dine interesser og uddannelsesdrømme, lavpraktiske spørgsmål og meget andet.

Vores dygtige studievejledere står klar på telefon 8739 1680 og mail aastvl@aarhusakademi.dk hver skoledag fra 9.30-14.00

Bliv Elev 3
Aarhus Akademi 82

Ansøgning om optagelse

Du kan ansøge om optagelse fra 15. januar til 1. marts 2024 ift. optagelse i skoleåret 2024-25.

Du søger via optagelse.dk, både hvis du kommer direkte fra grundskolen, og hvis du har lavet noget andet efter grundskolen og ønsker at søge 2-årig HF. 

Det er vigtigt du søger rettidigt inden 1. marts.  

Book rundvisning

Tilmeld dig en rundvisning

Få en rundvisning ved en studievejleder og lærer og få et førstehåndsindtryk af vores gymnasium. 

Book en rundvisning

Vi har stadig ledige pladser på både HF og STX på 2 år.

Du kan stadig søge om optagelse på optagelse.dk, og har du spørgsmål, hjælper vores studievejledere dig gerne med svar.

I skolens åbningstid kan studievejlederne kontaktes på
87 39 16 80.

I ferier eller weekender, kan du sende en mail på aastvl@aarhusakademi.dk og du vil blive kontaktet af en studievejleder snarest muligt.

Vi glæder os til at møde dig! 

Book rundvisning