HF Science

Århus Akademi (49 Of 117)

Hvorfor HF Science?

Er du interesseret i matematik og naturvidenskab, er HF Science et godt valg. Læg mærke til at HF Science og HF Uni er dine eneste muligheder for at få fysik.

Der findes mange videregående uddannelser inden for naturvidenskab, og de giver gode jobmuligheder. Hvis du har lyst til at arbejde med fx miljø, jordbrug, fødevarer, energiteknik, eller som bioanalytiker eller industrilaborant, er de teknologisk-naturvidenskabelige uddannelser vejen til dette.

Århus Akademi samarbejder med Aarhus Maskinmesterskole, hvor du kommer på besøg og arbejder med en konkret problemstilling fra en af deres uddannelser. Hvis du vil på universitetet eller på en ingeniøruddannelse, kan du via HF Uni supplere din HF Science med naturvidenskabelige fag og matematik på de niveauer som er adgangsgivende.

Fagene

På HF Science skal du have matematik B og fysik C, og du har mulighed for at vælge fysik B; men du kan naturligvis også vælge kemi B eller noget andet.

I matematik ser du hvordan sammenhænge i naturen og i din dagligdag kan beskrives matematisk. På B-niveau i matematik er det ikke nok at kunne bruge matematiske formler – vi skal også kunne bevise at de er rigtige.

Du arbejder med både den klassiske og den moderne naturvidenskab, og i fysik anvender du mange matematiske værktøjer.

I fysik C lærer du om alt fra det mindste til det største – dvs. fra atomer til Universet – bl.a. via emner som lys, lyd og energi. Desuden vælger I emner som interesserer netop din klasse.

Se hvilke videregående uddannelser dine valg af fag giver adgang til: Læs mere her

Book rundvisning

Tilmeld dig en rundvisning

Få en rundvisning ved en studievejleder og lærer og få et førstehåndsindtryk af vores gymnasium. 

Book en rundvisning

Vi har stadig ledige pladser på både HF og STX på 2 år.

Du kan stadig søge om optagelse på optagelse.dk, og har du spørgsmål, hjælper vores studievejledere dig gerne med svar.

I skolens åbningstid kan studievejlederne kontaktes på
87 39 16 80.

I ferier eller weekender, kan du sende en mail på aastvl@aarhusakademi.dk og du vil blive kontaktet af en studievejleder snarest muligt.

Vi glæder os til at møde dig! 

Book rundvisning