HF Science

Århus Akademi (49 Of 117)

Hvorfor HF Science?

Er du interesseret i matematik og naturvidenskab, er HF Science et godt valg. Læg mærke til at HF Science og HF Uni er dine eneste muligheder for at få fysik.

Der findes mange videregående uddannelser inden for naturvidenskab, og de giver gode jobmuligheder. Hvis du har lyst til at arbejde med fx miljø, jordbrug, fødevarer, energiteknik, eller som bioanalytiker eller industrilaborant, er de teknologisk-naturvidenskabelige uddannelser vejen til dette.

Århus Akademi samarbejder med Aarhus Maskinmesterskole, hvor du kommer på besøg og arbejder med en konkret problemstilling fra en af deres uddannelser. Hvis du vil på universitetet eller på en ingeniøruddannelse, kan du via HF Uni supplere din HF Science med naturvidenskabelige fag og matematik på de niveauer som er adgangsgivende.

Fagene

På HF Science skal du have matematik B og fysik C, og du har mulighed for at vælge fysik B; men du kan naturligvis også vælge kemi B eller noget andet.

I matematik ser du hvordan sammenhænge i naturen og i din dagligdag kan beskrives matematisk. På B-niveau i matematik er det ikke nok at kunne bruge matematiske formler – vi skal også kunne bevise at de er rigtige.

Du arbejder med både den klassiske og den moderne naturvidenskab, og i fysik anvender du mange matematiske værktøjer.

I fysik C lærer du om alt fra det mindste til det største – dvs. fra atomer til Universet – bl.a. via emner som lys, lyd og energi. Desuden vælger I emner som interesserer netop din klasse.

Se hvilke videregående uddannelser dine valg af fag giver adgang til: Læs mere her

Besøg os

Tilmeld dig en rundvisning på Århus Akademi med en studievejleder/lærer, så du kan lære os bedre at kende.

Ud over rundvisning vil der være mulighed for at stille spørgsmål og høre om både HF og STX på 2 år. 

Vi glæder os til at tage imod jer!

Tilmelding til rundvisning

Vores studievejledere hjælper dig også gerne med svar på dine spørgsmål om Århus Akademi. I skolens åbningstid kan de kontaktes på 8739 1680.

Besøg os