HF Force

Hvorfor HF Force?

Hvorfor HF Force? Drømmer du om en fremtid i politiet, militæret, hjemmeværnet, socialområdet, træning eller lignende, kan du forberede dig fokuseret hertil på HF Force. Både politiet og forsvaret rummer mange spændende karrieremuligheder, hvor du vil få rig lejlighed til at udfordre dig selv i dagligdagen eller ved at deltage i internationale missioner i verdens brændpunkter. 

Århus Akademis HF Force var den første af sin slags i Århus, og vi har et skarpt fokus på aktiviteter og besøg ude af huset; vi har indgået samarbejde med Østjyllands Politi, Operation Support Wing i Karup, Søværnet i Frederikshavn, Hjemmeværnet i Aarhus og Kriminalforsorgen om uddannelsesaktiviteter. Vi arbejder fokuseret hen mod politiets optagelsesprøve, både med den skriftlige og fysiske del. 
Du kan dermed blive afklaret mht. om en videreuddannelse og profession inden for Force passer til dig.

Fagene

Fagene på HF Force er som på en almindelig 2-årig HF. Du skal følge idræt B og psykologi C som valgfag. Viden og kunnen i disse fag er særligt relevant for videreuddannelse og job inden for Force. Indholdet vil også i andre fag være tonet ift. Force-temaet.

Du vil komme til at arbejde med fx stress og coping, naturkatastrofer, kommunikation og samarbejde, kulturmøder, radikalisering, personlighedstyper m.m., samtidig med at du udbygger dine grundlæggende færdigheder i dansk, engelsk, matematik, samfunds- og naturvidenskab.

Vi besøger forsvaret og laver samarbejdsøvelser, fysisk træning og tests med klassen. Du vil også komme på feltøvelser over flere dage og besøge Hjemmeværnet og Karup eller Frederikshavn for at prøve livet som soldat og høre om uddannelsesmulighederne.

Østjyllands Politi vil tilsvarende have et par sessioner med klassen, hvor du bl.a. kommer til at prøve kræfter med politiets optagelsesprøve. 

Derudover har vi i 2024 startet et samarbejde med Kriminalforsorgen, hvor du kan lære mere om arbejdet indenfor straf og rehabilitering. 

Se hvilke videregående uddannelser dine valg af fag giver adgang til: Læs mere her

Besøg os

Tilmeld dig en rundvisning på Århus Akademi med en studievejleder/lærer, så du kan lære os bedre at kende.

Ud over rundvisning vil der være mulighed for at stille spørgsmål og høre om både HF og STX på 2 år. 

Vi glæder os til at tage imod jer!

Tilmelding til rundvisning

Vores studievejledere hjælper dig også gerne med svar på dine spørgsmål om Århus Akademi. I skolens åbningstid kan de kontaktes på 8739 1680.

Besøg os