HF Force

Hvorfor HF Force?

Hvorfor HF Force? Drømmer du om en fremtid i politiet, militæret, hjemmeværnet, socialområdet, træning eller lignende, kan du forberede dig fokuseret hertil på HF Force. Både politiet og forsvaret rummer mange spændende karrieremuligheder, hvor du vil få rig lejlighed til at udfordre dig selv i dagligdagen eller ved at deltage i internationale missioner i verdens brændpunkter. 

Århus Akademis HF Force var den første af sin slags i Århus, og vi har et skarpt fokus på aktiviteter og besøg ude af huset; vi har indgået samarbejde med Østjyllands Politi, Operation Support Wing i Karup, Søværnet i Frederikshavn, Hjemmeværnet i Aarhus og Kriminalforsorgen om uddannelsesaktiviteter. Vi arbejder fokuseret hen mod politiets optagelsesprøve, både med den skriftlige og fysiske del. 
Du kan dermed blive afklaret mht. om en videreuddannelse og profession inden for Force passer til dig.

Fagene

Fagene på HF Force er som på en almindelig 2-årig HF. Du skal følge idræt B og psykologi C som valgfag. Viden og kunnen i disse fag er særligt relevant for videreuddannelse og job inden for Force. Indholdet vil også i andre fag være tonet ift. Force-temaet.

Du vil komme til at arbejde med fx stress og coping, naturkatastrofer, kommunikation og samarbejde, kulturmøder, radikalisering, personlighedstyper m.m., samtidig med at du udbygger dine grundlæggende færdigheder i dansk, engelsk, matematik, samfunds- og naturvidenskab.

Vi besøger forsvaret og laver samarbejdsøvelser, fysisk træning og tests med klassen. Du vil også komme på feltøvelser over flere dage og besøge Hjemmeværnet og Karup eller Frederikshavn for at prøve livet som soldat og høre om uddannelsesmulighederne.

Østjyllands Politi vil tilsvarende have et par sessioner med klassen, hvor du bl.a. kommer til at prøve kræfter med politiets optagelsesprøve. 

Derudover har vi i 2024 startet et samarbejde med Kriminalforsorgen, hvor du kan lære mere om arbejdet indenfor straf og rehabilitering. 

Se hvilke videregående uddannelser dine valg af fag giver adgang til: Læs mere her

Book rundvisning

Tilmeld dig en rundvisning

Få en rundvisning ved en studievejleder og lærer og få et førstehåndsindtryk af vores gymnasium. 

Book en rundvisning

Vi har stadig ledige pladser på både HF og STX på 2 år.

Du kan stadig søge om optagelse på optagelse.dk, og har du spørgsmål, hjælper vores studievejledere dig gerne med svar.

I skolens åbningstid kan studievejlederne kontaktes på
87 39 16 80.

I ferier eller weekender, kan du sende en mail på aastvl@aarhusakademi.dk og du vil blive kontaktet af en studievejleder snarest muligt.

Vi glæder os til at møde dig! 

Book rundvisning