HF Arts Billedkunst og Design

Hvorfor HF Arts  Billedkunst & Design

Interesserer du dig for kunst, arkitektur og design, og kan du lide kreative udfoldelser eller at arbejde praktisk og teoretisk med problemløsning og nytænkning, vil HF ARTS – Billedkunst være et naturligt valg for dig.

Hvis du overvejer at videreuddanne dig inden for det kreative felt til indretningskonsulent, arkitekt, reklametegner, animator, grafiker osv. eller til at arbejde med formidling i bred forstand fx som underviser, pædagog, journalist, kunsthistoriker, turist-, PR- eller museumsmedarbejder, vil HF ARTS fagpakke give dig et godt og bredt fundament.

På Århus Akademi samarbejder vi med flere institutioner på området i form af gæstelærer-ordning og besøg på andre uddannelsessteder, og i undervisningen fokuseres der på at etablere de nødvendige forudsætninger for senere at arbejde professionelt med visuel kultur og kommunikation.

Fagene

På denne Arts-fagpakke har du billedkunst B og design C.

Der arbejdes både praktisk-kreativt og teoretisk, og arbejdsformen er baseret på kursusforløb og projektperioder med ekskursioner af forskellig art (fx besøg på museer, kulturcentre og tegnestuer).

Se hvilke videregående uddannelser dine valg af fag giver adgang til: Læs mere her

På billedkunst B arbejder vi med en bred vifte af visuelle udtryksformer, som du dels afprøver i form af korte kursusforløb (fx croquistegning, akvarel eller modelbygning) dels fordyber dig i gennem længerevarende tematiske projektforløb inden for fx maleri eller arkitektur.

I design C kommer du til at arbejde med moderne design og arkitektur (fx design af boligen eller logodesign) og autentiske problemstillinger fra ‘det virkelige liv’ så som designmæssige løsninger som tager hensyn til miljø og bæredygtighed.

Besøg os

Tilmeld dig en rundvisning på Århus Akademi med en studievejleder/lærer, så du kan lære os bedre at kende.

Ud over rundvisning vil der være mulighed for at stille spørgsmål og høre om både HF og STX på 2 år. 

Vi glæder os til at tage imod jer!

Tilmelding til rundvisning

Vores studievejledere hjælper dig også gerne med svar på dine spørgsmål om Århus Akademi. I skolens åbningstid kan de kontaktes på 8739 1680.

Besøg os