HF Business

Aarhus Akademi 71

Hvorfor HF Business?

Kan du lide at jonglere med tal, og er du interesseret i økonomi og markedsføring, er HF Business en god fagpakke for dig.

Du har måske allerede haft et job hvor du havde succes med at sælge produkter eller rådgive kunder. Du drømmer måske om at blive iværksætter, finansiel rådgiver, ejendomsmægler eller om at arbejde med branding på et reklamebureau. I sådanne jobs er det vigtigt at have lært om innovation, virksomhedsdrift og kommunikation i forbindelse med salg og kundekontakt.

Århus Akademi samarbejder med Erhvervsakademi Aarhus, hvor du kommer på besøg og arbejder med en konkret problemstilling fra en af deres uddannelser, fx de 2-årige uddannelser til finans-, markedsførings- eller serviceøkonom eller de tilsvarende 3½-årige bacheloruddannelser. Du kan med denne HF-fagpakke blive afklaret om hvorvidt en videreuddannelse inden for business er noget for dig.

Fagene

På HF Business skal du have matematik B og erhvervsøkonomi C.

Matematik B er adgangskrav til mange videregående uddannelser inden for marketing og finans, da der fx indgår statistik og matematiske modeller i de økonomiske fagområder. I matematik B sætter vi fokus på økonomiske problemstillinger i anvendelsesorienterede emner om optimering og statistiske prognoser. Du lærer at bruge it-programmer til avancerede beregninger.

I erhvervsøkonomi C zoomer vi ind på virksomheden. Med aktuelle, virkelighedsnære eksempler behandler vi bl.a. virksomheders mål, strategi, struktur, økonomistyring og markeds- og konkurrenceforhold. Indholdet vil også i andre fag være tonet ift. business-temaet.