HF Arts Billedkunst og Design

Hvorfor HF Arts  Billedkunst & Design

Interesserer du dig for kunst, arkitektur og design, og kan du lide kreative udfoldelser eller at arbejde praktisk og teoretisk med problemløsning og nytænkning, vil HF ARTS – Billedkunst være et naturligt valg for dig.

Hvis du overvejer at videreuddanne dig inden for det kreative felt til indretningskonsulent, arkitekt, reklametegner, animator, grafiker osv. eller til at arbejde med formidling i bred forstand fx som underviser, pædagog, journalist, kunsthistoriker, turist-, PR- eller museumsmedarbejder, vil HF ARTS fagpakke give dig et godt og bredt fundament.

På Århus Akademi samarbejder vi med flere institutioner på området i form af gæstelærer-ordning og besøg på andre uddannelsessteder, og i undervisningen fokuseres der på at etablere de nødvendige forudsætninger for senere at arbejde professionelt med visuel kultur og kommunikation.

Fagene

På denne Arts-fagpakke har du billedkunst B og design C.

Der arbejdes både praktisk-kreativt og teoretisk, og arbejdsformen er baseret på kursusforløb og projektperioder med ekskursioner af forskellig art (fx besøg på museer, kulturcentre og tegnestuer).

På billedkunst B arbejder vi med en bred vifte af visuelle udtryksformer, som du dels afprøver i form af korte kursusforløb (fx croquistegning, akvarel eller modelbygning) dels fordyber dig i gennem længerevarende tematiske projektforløb inden for fx maleri eller arkitektur.

I design C kommer du til at arbejde med moderne design og arkitektur (fx design af boligen eller logodesign) og autentiske problemstillinger fra ‘det virkelige liv’ så som designmæssige løsninger som tager hensyn til miljø og bæredygtighed.