STX på 2 år

Alle vores pladser på HF og STX 2018-19 er optaget. Vi forventer at åbne for optagelse til skoleåret 2019-20 i december.

Vi holder orienteringsaften torsdag d. 17. januar kl. 19.30 – og Åbent hus lørdag d. 19. januar kl. 10-13, hvis du er forhindret 17. januar. Vi glæder os til at møde dig.

Den toårige STX er ikke så udbredt og kendt som den treårige. Du kan i Danmark læse den toårige STX i Aalborg, Toftlund, København og her på Århus Akademi, hvor vi har udbudt det toårige forløb siden 1933. Tidligere blev uddannelsen kaldt “studenterkursus”.
Toårig STX er det oplagte valg, hvis du har planer om at læse videre på Universitetet eller en Ingeniørhøjskole. Det er den hurtige og direkte vej til Universitetet. Vi opretter normalt to klasser hvert år. Uddannelsen er for dig, der er klar til en hurtig og direkte vej til dit drømmestudie/job.
Det er både unge, der kommer direkte fra folkeskole eller efterskole og unge, som har været ude et par år og ønsker et modent og fagligt fokuseret studiemiljø, der vælger toårig STX på Århus Akademi. Simon Hald er en af dem, der valgte den toårige STX. Hvorfor valgte han den, og hvilke råd vil han give videre til andre, der overvejer at gøre det samme? Læs interviewet med Simon her

  • Toårig STX svarer til en studentereksamen i gymnasiets treårige forløb
  • De enkelte fag har lidt færre timer, og du skal ikke have grundforløb, idræt, kreativt fag og oldtidskundskab
  • Du må være indstillet på en stor arbejdsindsats
  • Der gives årskarakterer, som tæller med i eksamensgennemsnittet
  • Toårig STX giver adgang til videregående uddannelser på samme måde som STX på tre år