Samfundsfag A – Engelsk A

Hvorfor denne studieretning?

Dette er den mest populære studieretning på gymnasierne i Danmark, og med god grund, idet du får adgang til over 200 forskellige videregående uddannelser. Du får bred adgang, og hvad enten du tænker på at læse statskundskab, jura, psykologi, engelsk, læreruddannelsen eller noget andet inden for det humanistiske og samfundsfaglige område, behøver du ikke være låst fast på endemålet nu.

Har du blik for vigtigheden af at mestre engelsk i skrift og tale i en global verden?
Lytter du efter når der tales om Trump, terror og klima-topmøder?
Synes du, at engelsk er det fedeste sprog?

Vil du gå efter at få en stærk metodisk tilgang til studiet af samfundsforhold og løfte engelsk til det højeste niveau, så er denne studieretning noget for dig.

Fagene

Studieretningen bærer præg af samarbejde om emner som fx Brexit, ungdomskulturer samt Europas og USAs rolle i en tid med globale problemstillinger.

Samfundsfag beskæftiger sig med danske og internationale samfundsforhold med vægt på disciplinerne politik, økonomi og sociologi. Faget arbejder metodisk med emnerne, og du bliver dygtig til at anvende teori, statistik, diskursanalyse m.m. på virkelige problemer.

Engelsk beskæftiger sig med det engelsk sprog, engelsksprogede tekster og samfund, historie og globale forhold i engelsksprogede lande. Faget indgår i flerfaglige samarbejder, og samarbejdet med samfundsfag giver eleverne kendskab til bl.a. engelsk og amerikansk kultur- og samfundsforhold.