Matematik A – Fysik B – Kemi B

Hvorfor denne studieretning?

Dette er det tætteste, du kommer på en helgardering i forhold til at åbne muligheder for dine videre studier. Denne studieretning er specielt noget for dig, hvis
du ønsker at kvalificere dig til en lang videregående uddannelse samtidig med, at du er interesseret i at arbejde teoretisk og eksperimentelt med naturvidenskab.

Med studieretningen åbner du dørene til over 300 forskellige videregående uddannelser især inden for naturvidenskab, miljø og ingeniørfagene. Denne studieretning er for dig, der drømmer om at blive læge, farmaceut eller ingeniør eller ønsker at læse fx biologi, molekylærbiologi, matematik, fysik, kemi eller nanoscience. Desuden giver studieretningen adgang til langt de fleste videregående uddannelser inden for fx samfundsvidenskab, sprog, kultur og kommunikation.

Fagene

I matematik arbejdes abstrakt og logisk, og du ser, hvordan sammenhænge i naturen og i din dagligdag kan beskrives matematisk. I fysik og kemi arbejder du med at forstå både den klassiske og den moderne naturvidenskab, og her anvender du mange matematiske værktøjer.

I fysik lærer du om alt fra det mindste til det største – dvs. fra atomer til Universet – bl.a. via emner som lys, lyd, radioaktivitet og energi.

Kemi tager udgangspunkt i grundstoffer og kemiske forbindelser, som kan lave forskellige reaktioner, og du lærer bl.a. om stoffer og reaktioner fra din hverdag.

Undervisningen tilrettelægges, således at teori og praksis forenes gennem det eksperimentelle arbejde.