Aarhus Akademi 18

Samfundsfag A – Engelsk A

Hvorfor vælge den samfundsvidenskabelige studieretning?

Den er en af de mest populære studieretninger på gymnasierne i Danmark og med god grund, da du får adgang til over 230 forskellige videregående uddannelser. Hvad enten du tænker på at læse statskundskab, økonomi, sociologi, matematik, international business eller noget andet inden for det matematiske og samfundsfaglige område, behøver du ikke være låst fast på endemålet nu.

Lytter du efter, når der tales om Trump, terror og klima-topmøder? Synes du, at matematik er smukt? Ved du, at det er vigtigt at have en kritisk forståelse af verden omkring dig? Vil du gå efter at løfte matematik til det højeste niveau og samtidig få en stærk metodisk tilgang til studiet af samfundsforhold, så er studieretningen noget for dig.

Fagene

Studieretningen bærer præg af fagenes samarbejde om emner som fx nationaløkonomiske prognoser med matematiske modeller, statistiske analyser, sandsynlighedsberegninger og vælgeradfærd.

Samfundsfag beskæftiger sig med danske og internationale samfundsforhold med vægt på disciplinerne politik, økonomi og sociologi.

Faget arbejder metodisk med emnerne, og du bliver dygtig til at anvende teori, statistik, diskursanalyse m.m. på virkelige problemer. Matematik omfatter en bred vifte af såvel generelle teoretiske som metodiske matematiske emner, der er nødvendige for at kunne beskrive og analysere den teknologiske verden, som vi alle er en del af.

Se hvilke videregående uddannelser dine valg af fag giver adgang til: Læs mere her

Har du spørgsmål?

Vores studievejledere sidder klar til at hjælpe dig med svar på dine spørgsmål om Århus Akademi.

Klik her og få svar på alt om livet på Århus Akademi – fra vores HF- og STX-uddannelser til vores lektiehjælp, caféer og studieture.

Kontaktformular

Har du spørgsmål?