Din økonomi

Deltagerbetaling

HF og toårig STX er gratis gymnasiale ungdomsuddannelser.
Indbetaling og tilbagebetaling for undervisningsmidler og ekskursioner på HF og STX er dog følgende:

 • Århus Akademi opkræver inden studiestart 1800 kr. til dækning af undervisningsmidler, en ét dags introtur og en tre dags og ekskursion til København. Du skal betale de 1800 kr. senest den 5. august på konto nr. 3627-3617698897 i Danske Bank (husk at skrive dit fulde navn ved indbetalingen).
 • Starter du alligevel ikke på Århus Akademi, eller stopper du efter studiestart, kan du anmode om tilbagebetaling med følgende frister:
  15. september: Skolen kan tilbagebetale alle 1800 kr.
  juli året efter: Skolen kan tilbagebetale 500 kr.
 • På andet år tilbydes en studietur. Prisen for turen er maksimalt 3500 kr. Der betales for studieturen i foråret på første år.
 • Hvis du først starter på Århus Akademi på 2. år i 2020, skal du inden studiestart betale 800 kr., som ikke kan tilbagebetales.
 • GS: Hvis det er mere end 2 år siden, du har afsluttet din gymnasiale ungdomsuddannelse, koster undervisningen 550 kr. pr. fag.

Brug af computer

Du skal medbringe en bærbar computer til undervisningen. Ipad, Chromebook og Linux kan ikke anvendes.

 • Vi anbefaler:  Nyere intel i3 – helst i5 processor, 4 GB RAM, minimum Windows 8 eller OSX 10.10 Yosemite (Mac) – gerne nyere.
 • Skolen stiller Office365 inkl. 50Gb plads i skyen til rådighed for alle elever. Du får adgang til gratis download af den fulde nyeste version af Microsoft Office-pakken, så længe du går på skolen. Du får introduktion til Office365 i den første uge i skoleåret.

SU

 • Du kan søge SU, når du har fået besked om, at du er optaget på uddannelsen, og når du har bekræftet, at du ønsker pladsen – MEN du kan dog tidligst søge 1 måned, før du starter på din uddannelse.
 • Du skal søge elektronisk på selvbetjeningssystemet ‘minSU‘ via www.su.dk. Du logger på med NemID.
 • For at få SU skal du være 18 år. Er du under 18 år, kan du først få SU fra kvartalet efter, at du er fyldt 18 år.
 • Du skal normalt være dansk statsborger for at kunne få SU. Er du udenlandsk statsborger, har du dog mulighed for at søge om at blive ligestillet med danske statsborgere og dermed blive godkendt til SU. Du skal både søge SU i minSU og udfylde et særligt oplysningsskema for udenlandske statsborgere. Du gør begge dele i minSU. Oplysningskemaet med bilag skal afleveres på skolens kontor.
 • Er du under 20 år, får du satsen for hjemmeboende SU – også selv om du er flyttet hjemmefra. I visse tilfælde kan du dog godkendes til at få satsen til udeboende. Du skal selv søge om at få satsen til udeboende, og dispensations-ansøgningen afleveres på skolens kontor.
 • Har du brug for hjælp og vejledning mht. SU, så henvend dig til Rikke på kontoret eller skriv til hende i formularen til venstre.

Tilskud til transport

Et såkaldt ‘Ungdomskort‘ giver dig rabat på offentlig transport mellem din skole og din bopæl.
Derudover giver Ungomskort dig mulighed for at rejse rundt i Danmark til nedsat pris.
Ungdomskortet fungerer som et månedskort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.

Legatbogen

I legatbogen finder du et register over alle fonde og legater i Danmark. Her kan du gratis søge efter økonomisk støtte til studierelaterede aktiviteter som fx. studieture.