HF Musik & Mediefag

Hvorfor HF Arts – Musik & Mediefag?

Er du interesseret i musik? Har du lyst til at spille i et band? Ser du mange film og serier, eller laver du selv videoer? Så er denne fagpakke noget for dig. På HF Arts med musik og mediefag kan du sammen med dine klassekammerater dyrke musikken og de visuelle mediers muligheder.

Undervisningen tager udgangspunkt i både teoretiske og praktiske projekter, hvor du sammen med dine klassekammerater får mulighed for at skabe og analysere musik og levende billeder. Måske drømmer du om at arbejde kreativt med billede og lyd? Fagpakken er et oplagt valg, hvis du ønsker at få afklaret, om en fremtid inden for den kreative verden er noget for dig. Det kan være som udøvende kunstner, som lydmand eller filmklipper, som formidler ved en kulturinstitution, som kommunikationsmedarbejder og journalist eller som underviser og pædagog.

Fagene

På HF Arts – Musik & mediefag skal du have musik B og mediefag C.

I musik arbejder vi i de praktiske projekter med sammenspil, arrangement og komposition og i de teoretiske undervisningsforløb med analyse af klassisk og rytmisk musik og kendskab til musikalske genrer og musikhistoriske perioder. Vi skal også optræde ved fx MGP, Open Stage og andre skolearrangementer.

I mediefag har vi fokus på filmoptagelse og redigering, udarbejdelse af manus og i det hele taget forståelse af de levende billeders betydning i forskellige formater. Vi ser film, video og tv både for at forstå de visuelle udtryk, men også for at skabe dem selv.